emecebe reloaded

Bine ai venit la EMCB
23.06.2021, 17:19

EMCB - etapa a X-a (pneumologie)

Anunturi EMCBStimati Colegi,

Incepand cu data de 1 mai 2013 va incepe Programul de Educatie Medicala Continua la Distanta prin Internet "EMCB - etapa a X-a". Programul este si de aceasta data organizat de catre Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti si Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol davila" Bucuresti.

Programul, dedicat in special medicilor de Pneumologie si Medicina Interna este deopotriva folositor si se adreseaza in egala masura colegilor din asistenta primara si medicina de familie.

Pentru a facilita accesarea sa de catre cat mai multi utilizatori, durata de desfasurare a prezentei etape este de un an, intre 01.05.2013 - 30.04.2014. Utilizatorii au la dispozitie intreaga perioada pentru a raspunde la chestionare. Punctajele participantilor vor fi evaluate in trei transe, la fiecare patru luni (adica in lunile ianuarie, mai si septembrie). Eliberarea fiecarei transe de diplome se va face ulterior acestor date, doar pentru participantii care au intrunit criteriile de absolvire.

Certificatele NU vor contine punctaje fractionate -- in cazul in care medicul NU raspunde la toate chestionarele din etapa respectiva si NU raspunde corect la minim 80% din chestionare, NU primeste certificat de absolvire a etapei.

Reamintim ca maxim o treime din punctajul profesional poate fi reprezentata de activitati educationale din alte domenii medicale decat specialitatea de baza si ca minim o treime din creditele EMC trebuie sa provina din participarea la cursuri.

Pentru promovare, este obligatorie completarea tuturor chestionarelor propuse in cadrul etapei. Dupa fiecare evaluare se elibereaza certificate de absolvire cumuland 16 credite EMC doar pentru medicii care au raspuns corect la minim 80% din totalul intrebarilor prezente in chestionarele propuse si care au completat toate chestionarele existente (16 chestionare).

Utilizatorul care respecta aceste criterii, primeste certificatul de absolvire cu 16 credite EMC.

Certificatele de absolvire NU se pot elibera inainte de termenele prevazute mai sus.

Va rugam sa consultati inainte de completarea chestionarelor si informatiile furnizate in sectiunile 'Intrebari frecvente' si 'Mod de utilizare'.