Simpozion de Tehnologii Avansate in Medicina

11.10.2010, 10:05

În perioada 11 - 13 noiembrie 2010, la Institutul Național de Statistică din București, se va desfășura Simpozionul de Tehnologii Avansate în Medicină (STAM 2010), însoțit de o expoziție medicală specializată. Simpozionul este organizat de Academia Oamenilor de Știință din România, Academia de Științe Medicale – Secția Chirurgie, IASGO – Secțiunea Română, Society for Medical Innovation and Technology (SMIT), Asociația Română pentru Chirurgie Endoscopică și alte Tehnici Intervenționale (ARCE), Societatea de Radiologie și Imagistică Medicală, Asociația de Chirurgie Hepato-Bilio-Pancreatică și Transplant Hepatic (ACHBT), Institutul de Biochimie al Academiei Române, Institutul de Boli Digestive și Transplant Hepatic Fundeni și Fundația Dan Setlacec. Având teme de ultimă oră cum ar fi chirurgia robotică, terapiile ghidate radiologic, chirurgia endovasculară și medicina translațională, Simpozionul este structurat în cursuri, conferințe, simpozioane de firmă.

În cadrul STAM 2010 sunt organizate două cursuri, unul de genomică și unul de terapii endovasculare. Cursurile post-simpozion sunt dedicate specialiștilor, având fiecare dintre ele un număr limitat de locuri și un test de evaluare a cunoștințelor, la final.

“Progresul în tehnicile specifice asistate de computer (ex.: imagistica digitală, diagnosticarea cu ajutorul computerului, chirurgia ghidată radiologic, chirurgia robotică etc.) combinat cu instrumentele de integrare a tehnicilor asistate de computer (ex. PACS, Evidența Medicală Electronică - EMR, telemedicina etc.) oferă acum un plus de valoare sau o înlocuire a procedurilor existente în îngrijirea medicală.

Pentru prima dată în România, intenționăm să organizăm un simpozion în care participantul va avea perspectiva unică în care transformarea treptată a teoriei în realitate practică poate fi observată în mod direct. Pe scurt, acest simpozion are ca scop diminuarea distanței dintre disciplinele de inginerie biomedicală și medicină clinică (incluzând chirurgie, informatică și imagistică de diagnostic și intervențională), pentru a promova educația și schimbul de idei noi și a crea cadrul pentru prezentarea și publicarea cercetărilor inovatoare.”

Prof. Dr. Irinel Popescu
Președinte Simpozion STAM 2010

Pentru informații permanent actualizate despre Simpozion și cursuri vă invităm să vizitați pagina oficială a evenimentului, www.stam2010.ro.


EMCB
https://www.emcb.ro/article.php?story=20101011130516726