emecebe reloaded

Bine ai venit la EMCB
16.09.2021, 09:56

Comunicat preliminar - Congres National de Medicina de Laborator

Manifestari stiintificeIn perioada 8 - 11 septembrie 2010, într-unul dintre cele mai vibrante orașe ale țării, Targu Jiu, la Hotel Gorj, Societatea Română de Medicină de Laborator (SRML) în colaborare cu Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu și Societatea Română de Genetică Medicală organizează evenimentele SRML 2010: Al 17-lea Congres Național de Medicină de Laborator, Al 5-lea Congres Național al Asistenților Medicali de Laborator și Al 4-lea Simpozion de Imunopatologie. Evenimente au ca temă “Imbunatațirea performanțelor laboratorului medical”. Structura evenimentului va cuprinde conferințe și sesiuni plenare, comunicări orale și sub formă de poster, mese rotunde, workshop-uri și simpozioane de firmă.

În paralel cu lucrările științifice se vor desfășura expozițiile medicale specializate CLINILAB, ediția a 16-a (aparatură, reactivi și accesorii de laborator) și TEHNOmedica, ediția a 14-a (aparatură și echipamente medicale) ce vor reuni companii din domeniul medicinei de laborator.

Mesaje Congres
“(...) Congresul SRML are ca obiectiv diagnosticul în medicina de laborator, evaluarea riscurilor la pacient, diagnosticul de predicție a bolii, dezvoltarea și evaluarea strategiilor de prevenire a bolilor metabolice, axându-se pe patho-fiziologia bolilor.
În plus, față de tipurile clasice de sesiuni științifice, conferințe în plen, simpozioane, prezentare de postere, se vor organiza noi tipuri de sesiuni științifice cum ar fi mese rotunde și ateliere de lucru.
Toate acestea sunt concepute pentru a dezvolta un climat interactiv pentru a discuta descoperirile științice de ultimă oră în domeniul medicinii de laborator.(...)”

Dr. Aurelian Udriștioiu
Președintele Congresului SRML 2010

“(...) Aceste manifestări științifice tradiționale de ținută academică reunesc pe lângă un mare număr de medici din țară, cadre didactice de înalt prestigiu din toate centrele universitare medicale ale țării și invitați din străinătate.
Dorim ca aceste manifestări să se desfășoare într-o manieră inedită: pe de o parte vor fi conturate progresele din medicina românească de laborator, iar pe de altă parte dorim o deschidere către comunicare cu alte societăți profesionale din România și din străinătate.
Performanța este obiectivul major care dă un nou sens eforturilor noastre cotidiene.(...)”

Conf. Univ. Dr. Manole Cojocaru
Președintele Societății Române de Medicină de Laborator (SRML)
Președintele Simpozionului de Imunopatologie

Pentru informații suplimentare, termene de înscriere și alte detalii privind Congresul SRML 2010 vă invităm să vizitați pagina oficială a evenimentului, www.srmlcongres.ro.


Dr. R.I.T.