emecebe reloaded

Bine ai venit la EMCB
20.01.2021, 09:33

Fonduri europene pentru prevenirea malpraxisului

Manifestari stiintificeJoi, 27.11.2009, a fost lansat la Bucuresti proiectul “Calitate in sanatate prin instruirea medicilor de familie”.
Proiectul asigura accesul gratuit la cursuri pe teme de legislatie medicala si prevenirea riscului si acuzatiilor de malpraxis pentru 1600 de medici de familie din toata tara. Cursurile, destinate exclusiv medicilor de familie, vor fi organizate in perioada decembrie 2009 – februarie 2012. Participarea la cursuri este creditata ca forma de educatie medicala continua de catre Colegiul Medicilor din Romania si nu presupune din partea medicilor plata vreunei taxe, proiectul beneficiind de finantare din Fondul Social European si din bugetul de stat al Romaniei.

Proiectul este initiat de MedRight Experts, furnizor acreditat de educatie medicala continua pentru medici, in parteneriat cu Colegiul Medicilor din Romania, Universitatea de Medicina si Farmacie “Gr. T. Popa” din Iasi si Grupul de Consultanta pentru Dezvoltare.

La baza proiectului stau rezultatele unei cercetari si un programul pilot initiate si derulate de MedRight Experts, la care au participat, in perioada 2008 – 2009, 190 de medici de familie.

“Primele sesiuni de instruire vor incepe in luna decembrie a acestui an, iar pe parcursul anului viitor vor fi organizate cursuri in toate judetele. Ulterior participarii la curs, medicii vor beneficia de consultanta pe teme de legislatie medicala si malpraxis, precum si de actualizarea permanenta a informatiilor din acest domeniu” a declarat Dr. Andrei Nanu, coordonatorul proiectului.

Cursurile tip ateliere de lucru cu durata de doua zile vor avea ca teme: zone de vulnerabilitate ale practicii medicale actuale, tehnici de evitare a acuzatiilor de malpraxis, exigente legale aplicabile profesiei medicale, metode de negociere a asigurarii de malpraxis.

“Initiativa de educare profesionala a medicilor in acest domeniu s-a nascut in urma cu doi ani. Am reusit sa identificam sursele de finantare pentru a pregati structura de formare necesara instruirii medicilor de familie pe teme de malpraxis medical si ne propunem sa dezvoltam programe similare si pentru alte domenii medicale cu risc crescut, cum ar fi anestezia si terapia intensiva, chirurgia si obstetrica-ginecologia”, a declarat prof. Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor din Romania.
Fonduri europene pentru prevenirea malpraxisului | 0 comentarii | Creaza cont nou
Urmatoarele comentarii apartin celor care le-au trimis. Acest site nu raspunde pentru continutul lor.