emecebe reloaded

Bine ai venit la EMCB
15.04.2021, 04:52

Vscan - ecograful ultra-inteligent de buzunar

Stiri generaleDispozitivul are dimensiunea unui smartphoneși încorporează o tehnologie avansată de ecografie care ar putea redefini modul de examinare a pacienților de către medici

Dorința GE de a miniaturiza tehnologiile pentru a le face mai mobile nu putea fi mai bine ilustrată decât prin tehnologia revoluționară Vscan pe care Jeff Immelt, președintele și directorul executiv al GE, a prezentat-o în cadrul summit-ului Web 2.0 din San Francisco. De dimensiunea unui smartphone, acesta încorporează o tehnologie avansată de ecografie care ar putea redefini modul de examinare a pacienților de către medici. Vscan are nu doar dimensiunile unui telefon mobil, dar și forma unui telefon cu clapetă, având de-o parte un display, iar de cealaltă câteva butoane de control.

Prin intermediul Vscan, GE oferă medicilor posibilitatea de a vizualiza interiorul organismului din palma și are convingerea că dispozitivul va deveni într-o bună zi la fel de indispensabil ca stetoscopul tradițional folosit de medici la examinarea pacienților. Tehnologia de buzunar de tipul Vscan are potențialul de a contribui la redefinirea examinării clinice și la îmbunătățirea modului de îngrijire a pacienților prin capacitatea sporită a medicilor de a pune un diagnostic rapid și corect. Pentru medicii care se ocupă de cazuri critice, Vscan poate oferi o imagine directă dincolo de semnele vitale ale pacientului, cu posibilitatea de a identifica aspecte critice, cum ar fi lichid în jurul inimii, care ar putea fi un semn de insuficiență cardiacă congestivă. Iar pentru cardiologi, Vscan oferă o evaluare vizuală fiabilă a modului în care pompează inima la o singură privire, astfel încât să poată trata pacienții mai eficient.

Debutul Vscan a urmat anunțului făcut de Jeff Immelt cu privire la sistemul computerizat care ar putea schimba regulile jocului prin faptul că va oferi medicilor date clinice și opțiuni de tratament în timp real.

Următorul pas al GE privind dezvoltarea Vscan constă în colaborarea cu 12 clinici importante din întreaga lume în intenția de a contribui la modul în care tehnologia influențează fluxul de pacienți și examinările de specialitate în cabinetele de medicină primară, cazuri critice și cardiologie. Scopul final este acela de a realiza un protocol structural pentru examinările cu Vscan. Acest gadget ar putea intra pe piață începând chiar de anul viitor.

(dr. RI Trascu, 10.11.2009: bazat pe comunicatul de presa remis de Mmd Public Relations)
Vscan - ecograful ultra-inteligent de buzunar | 2 comentarii | Creaza cont nou
Urmatoarele comentarii apartin celor care le-au trimis. Acest site nu raspunde pentru continutul lor.
Vscan - ecograful ultra-inteligent de buzunar
Scris de: lungureanu.bc pe 23.11.2009, 16:17
E acelas lucru cu saltul de la palnia de ascultat la stetoscop,ba chiar mai mare!Dar...in obstetrica,da in obstetrica,chiar si ginecologie nu e bun?Ecografia clasica are domenii de utilizare cu beneficii maxime...Astea mici,cat un telefon,nu???(intreaba un "old".obst.ginec.)
[ Raspunde | # ]