emecebe reloaded

Bine ai venit la EMCB
15.04.2021, 04:38

S-a incheiat etapa a sasea a programului EMCB

Anunturi EMCBStimati utilizatori,

Programul EMCB s-a desfășurat în anul 2008 într-o nouă formă, aducând o serie de modificări.

Chestionarele propuse in cadrul etapei a VI-a si variantele considerate corecte sunt disponibile AICI (fisier pdf, ~160k). Toate chestionarele au fost propuse si aprobate de comitetul stiintific de organizare a programului EMCB. Calcularea punctajelor s-a efectuat automat.

Puteti verifica rezultatele la chestionarele din etapa a VI-a accesand link-ul Rezultate chestionare din meniul Functii utilizator. Decizia sistemului informatic a putut fi contestata pana la data de 28 februarie a.c. (contestatii @ emcb.ro); pana la data respectiva nu s-a inregistrat nicio contestatie. In prezent nu se mai admit reclamatii referitoare la punctajul obtinut in etapele desfasurate pana acum (etapele I-VI).

Diplomele au fost expediate catre colegiile judetene prin posta romana (14 apr 2009). Medicii din Bucuresti le pot ridica de la secretariatul CMMB. Medicii din tara le vor putea ridica de la sediile judetene ale CMR (la CMMB s-au primit toate confirmarile de primire a diplomelor, semnate de reprezentantii tuturor colegiilor judetene). În anul 2008 au fost programate 2 etape:

Etapa a V-a (1 iulie -31 august 2008; INCHEIATA) – care a constat dintr-un pachet de 4 sectiuni EMC dedicate în special medicilor de medicina interna și celor cu specialitati inrudite (EMC medicina interna, EMC reumatologie, EMC neurologie, EMC boli infectioase).
Important: Certificatele de participare la aceasta etapa au fost expediate catre colegiile judetene ale medicilor in data de 31 octombrie 2008; medicii din Bucuresti pot ridica deja certificatele de la secretariatul CMMB (str. Avram Iancu nr. 1); medicii din provincie pot ridica certificatele de la colegiile judetene, dupa primirea acestora intr-un interval de timp dependent de serviciile CN Posta Romana.

Etapa a VI-a (1 decembrie 2008 – 31 ianuarie 2009; INCHEIATA) – a constat dintr-un pachet de 4 sectiuni EMC dedicate în special medicilor care activeaza în domeniul asistentei medicale primare (EMC chirurgie, EMC pediatrie, EMC sanatate publica și management sanitar, EMC alte specialitati).

Fiecare utilizator a putut participa la una sau ambele etape. Reamintim insa ca maxim o treime din punctajul minim poate fi reprezentata de activitati educationale din alte domenii medicale decat specialitatea de baza și ca minim o treime din creditele EMC trebuie sa provina din participarea la cursuri (decizia CMR nr. 67/2005, art. 4, alin. 2 și 3).

A fost obligatorie completarea tuturor chestionarelor propuse în cadrul etapei (toate sectiunile EMC din cadrul etapei respective, in ambele luni ale etapei), indiferent de specialitatea medicului respectiv. Tipul de chestionare a ramas acelasi (5 intrebari de tip complement simplu pentru fiecare material propus, cu cate 4 variante de raspuns din care una singura a fost corecta).

La finalul fiecarei etape se elibereaza certificate de absolvire cumuland 16 credite EMC / etapa numai pentru medicii care au raspuns corect la minim 80% din totalul intrebarilor oferite in chestionarele propuse și care au completat toate chestionarele propuse in toate lunile (4 sectiuni x 2 chestionare lunar x 2 luni durata programului = 16 chestionare) . Utilizatorul care respecta aceste criterii, primeste certificatul de absolvire cu cele 16 credite EMC aferente etapei respective.

Certificatele de absolvire NU se pot elibera inainte de termenul prevazut (aproximativ o luna de la finalizarea etapei), și NU vor contine punctaje fractionate (în cazul în care medicul NU raspunde la toate chestionarele din etapa respectiva și NU raspunde corect la minim 80% din chestionare, NU primeste certificat de absolvire a etapei).

Va rugam sa consultati inainte de completarea chestionarelor si informatiile furnizate in sectiunile 'Intrebari frecvente' si 'Mod de utilizare'! Va uram succes!

Informatii administrative despre etapa a IV-a a programului EMCB.

Dr. R. I. Trascu (ultima modificare: 14 aprilie 2009)
S-a incheiat etapa a sasea a programului EMCB | 16 comentarii | Creaza cont nou
Urmatoarele comentarii apartin celor care le-au trimis. Acest site nu raspunde pentru continutul lor.
Modificari in structura programului EMCB
Scris de: jsimon.bc pe 15.05.2008, 18:02
Pentru a limita posibilitatea de "fraudare",cred ca timpul de raspuns la chestionare ar trebui limitat la 1 minut pentru fiecare intrebare,iar compensator,sar putea da sansa de a avea o a doua incercare.
[ Raspunde | # ]
Modificari in structura programului EMCB
Scris de: mgalexa pe 16.05.2008, 12:28
Nu inteleg la ce se refera termenul "fraudare".Cred ca scopul acestor articole e sa ne informam si sa ne tinem la curent cu noutatile.Nu e cazul sa ne transformam in niste roboti care sa puna un raspuns intr-un minut.Cine a rezolvat deja chestionare in anii trecuti stie ca uneori dureza mai mult de un minut sa intelegi intrebarea.
Nu e un concurs pe un post la care sa ai concurenti,asa ca nu inteleg rostul acestei "propuneri".
Si sper ca acea greseala gramaticala e doar din cauza grabei ("s-ar putea").
[ Raspunde | # ]
Modificari in structura programului EMCB
Scris de: loburlacu.bc pe 28.11.2008, 15:10
Am participat la etapa a -v-a si am obtinut,rezultate f.bune pentru fiecare serie de intrebari..Acum cand ma uit la rezultate,vad ca apare ca nu am participat la nici-o sectiune de intrebari...? in aceeiasi situatie se afla si colegul meu Weiselberg Marcel,. Sigur programatorul dumneavoastra a sters din greseala raspunsurile noastre. Astept un raspuns...
[ Raspunde | # ]
A inceput a sasea etapa a programului EMCB
Scris de: dlhurgoiu.bh pe 20.12.2008, 21:50
Am raspuns corect la toate intrebarile continute in chestionarele etapei a sasea si mi se afiseaza cum ca aceasta reprezinta 50%. Ce se intampla?!
[ Raspunde | # ]
Diplome
Scris de: gvsaraci.cj pe 27.03.2009, 11:10
Diplomele inca nu au fost expediate catre colegiile judetene. Vom anunta pe site data la care vor fi expediate.
De ce? a trecut demult o luna de la finalizarea etapei
[ Raspunde | # ]
S-a incheiat etapa a sasea a programului EMCB
Scris de: larusu.bh pe 17.06.2009, 14:52
Nu pot fi de acord cu parerea colegului jsimon.bc (din 15.05.2008) din urmatoarele motive:
1) Aici nu suntem la un concurs (contra cronometru).
2) Unele articole de aici nu au nici o legatura cu specialitatea medicului participant.
3) Deseori intrebarile sunt intortocheate si se refera la super-detalii care, din neatentie pot duce la confuzie si rasunsuri eronate. Ca urmare, acest fapt necesita o citire foarte atenta a intrebarilor din chestionarele respective.
4) Sugerez ideea de a se accepta din partea organizatorului, raspunsul corect obligatoriu, doar la minimum 10 chestionare (in loc de toate cele 16, propuse
pentru etapa respectiva), cu mimimum 80% raspunsuri corecte. Iata si motivul: fiecare participant poate astfel sa aleaga articolele care il intereseaza cel mai mult,sau au o legatura mai apropiata de specialitatea sa. CE PARERE AVETI ?
Cu stima, larusu.bh
[ Raspunde | # ]
S-a incheiat etapa a sasea a programului EMCB
Scris de: lungureanu.bc pe 03.07.2009, 18:09
Etapa care s-a terminat,a fost-dupa mine-una reusita si ma simt obligat sa adresez multumiri acelora care au muncit la realizarea ei.Formatul???E bun asa !!!Doreste cineva sa-l complice?Pariez ca participarea , deci atingerea scopului,va fi pe jumatate!Deci..noi succese..{??uri!}.Pe cand vesti?
[ Raspunde | # ]