emecebe reloaded

Bine ai venit la EMCB
25.07.2021, 10:22

Comunicat de presa: 14 iunie - ziua mondiala a donatorului de sange

Stiri generaleEste al patrulea an când țara noastră se alătură acestei sărbători la nivel mondial, printr-o serie de evenimente organizate de Fundația Donatorilor Benevoli de Sânge și Centrul pentru Politici și Servicii de Sănătate în cadrul "Campaniei pentru promovarea donării de sânge voluntare și neremunerate”, proiect finanțat de Fondul Global.
In București, evenimentul va fi marcat de un happening care se va desfășura în Parcul Izvor – în data de 14 iunie, între orele 14.00 - 18.00. Vor fi expuse mai multe panouri cu fotografii promovând donarea de sânge și se va iniția o listă de semnături pro-donare, la care personalități, și nu numai, sunt invitate să participe.
Ziua de 14 iunie a fost declarată Ziua Mondială a Donatorului de Sânge deoarece la această dată s-a născut Karl Landsteiner - câștigătorul premiului Nobel pentru descoperirea sistemului grupelor de sânge OAB.
Sărbătoarea este dedicată donatorului și își propune să sensibilizeze și restul populației asupra necesității donării de sânge.

Persoană de contact:
Psiholog ANTOANETA BUGNER
Tel. 0722390861, email: aimeebugner@yahoo.com