emecebe reloaded

Bine ai venit la EMCB
19.01.2021, 20:47

Timisoara Medical Journal

Publicatii medicale
Timisoara Medical Journal este continuatoarea revistei Timișoara Medicală, care apare neîntrerupt din anul 1956. Începând cu 2002 are o nouă denumire (TMJ) și apare regulat de patru ori pe an, în întregime în limba engleză. Din 2003 întreg conținutul TMJ este accesibil gratuit pe internet la www.tmj.ro - cititorii interesați putând consulta întreg textul, imaginile, plus alte servicii ca motor de căutare, reference linking etc. În acest mod TMJ reprezintă o cale semnificativă de diseminare a informației către comunitatea medicală internațională.

TMJ își propune să reflecte cât mai fidel activitatea medicală (cercetare și practică medicală), din UMF "Victor Babeș" și de asemenea să reprezinte o platformă de exprimare a medicilor și cercetătorilor din România, un instrument prin care observațiile științifice semnificative pot fi comunicate național și internațional.

În peisajul actual al publicațiilor medicale românești TMJ aduce, alături de un format modern și prietenos, o atitudine nouă vizavi de calitatea și tipul de articolelor publicate. Prin aplicarea constantă a procesului de peer review, prin inițierea și sublinierea standardelor de acuratețe științifică și de profil etic TMJ își propune să crească educația medicilor care publică și calitatea lucrărilor acestora. Jurnalul a stabilit punți de comunicare cu comunitățile de cercetători din celelalte Universități de Medicină din România.
Consemneaza: Dr. R. I. Trascu