emecebe reloaded

Bine ai venit la EMCB
05.08.2020, 11:04

Workshop pe tema gripei aviare

Boli infectioaseLa data de 5 Iunie 2006, la Casa Onu, a avut un workshop pe tema gripei aviare. Evenimentul face parte dintr-o campanie de informare a populatiei, initiata de Unicef in parteneriat cu Ministerul Educatiei si Cercetarii, Ministerul Sanatatii Publice, USAID si JSI.

In cadrul conferintei, Dl Pierre Poupard, reprezentant Unicef a deschis intalnirea. Dl prof. dr. Adrian Streinu Cercel a prezentat implicatiile medicale ale existentei epidemiei de gripa aviara, la nivel international si in Romania. La sfarsitul intalnirii, prof. dr. Iulian Togor a vorbit despre principalele elemente ce definesc epidemia de gripa aviara la pasari. Workshopul a beneficiat de o larga participare si un interes deosebit din partea presei. Audiovizualul a fost reprezentat de: Pro TV, TVR 1, OTV, Radio Romania Actualitati, Europa FM, Delta RFI, Radio Romania International si Radio Bucuresti. Presa scrisa a fost prezenta prin intermediul jurnalistilor de la publicatiile: 7 Plus, Acasa Magazin, Adevarul, Copilul meu, Cotidianul, Azi, Pharmakon, Comact Bucuresti, Taifasuri si Viata medicala. Agentiile de stiri Rompres si Mediafax au avut de asemenea reprezentatii sai din partea presei.

Scopul principal al evenimentului a constat in abordarea deschisa a tot ceea ce inseamna gripa aviara; fara exagerari, dar si fara a ascunde realitatea, din dorinta de a invata jurnalistii cum sa scrie despre gripa aviara.

Atasam documentele de informare puse la dispozitia presei cu acest prilej:

Gripa Aviara – intrebari si raspunsuri pentru presa (document MS Word, 71 KB)

Gripa aviara - tablou clinic, diagnostic, terapie antivirala - Prof.Dr. Adrian Streinu Cercel, Institutul de Boli Infectioase ”Prof. Dr. Matei Bals” Bucuresti (prezentare PowerPoint, 4,3 MB)

A consemnat: Dr. Razvan Ioan Trascu
Workshop pe tema gripei aviare | 0 comentarii | Creaza cont nou
Urmatoarele comentarii apartin celor care le-au trimis. Acest site nu raspunde pentru continutul lor.