emecebe reloaded

Bine ai venit la EMCB
19.01.2021, 22:11

Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" Bucuresti

Resurse EMCLa nivelul catedrei de Biochimie sunt organizate anual patru cursuri postuniversitare

* Mecanisme biochimice de actiune a medicamentelor
* Interferonii si interleukinele - produse farmaceutice moderne
* Medicamente obtinute prin inginerie genetica
* Medicamente obtinute prin inginerie genetica

Cursurile au durata de 2 si 3 saptamani si sunt frecventate de farmacisti, biologi si biochimisti, fiind sustinute de prof. univ. dr. Niculina Mitrea.

D-na prof. dr. Niculina Mitrea conduce un numar de 16 teze de doctorat, pe teme diverse cum ar fi: Studii privind biochimia colagenului si mecanismele implicate in etiologia bolilor de colagen; Interrelatii sisteme enzimatice-medicamente in biochimia stresului oxidativ; Studii privind mecanismele biochimice implicate in actiunea medicamentelor antitrombotice, Markeri apoptotici si biochimice in patogenia si farmacoterapia afectiunilor hepatice, Implicatii biochimice si imunologice in patologia cardio-vasculara, Strategii biochimice privind transportul prin membranele biologice a medicamentelor, Cercetari privind biochimia stresului oxidativ in etiopatogenia unor boli metabolice, Cercetari privind studiul modificarilor structurale ale acizilor nucleici prin metodologii spectrofotometrice, ADN-polimerazele in investigarea biochimica a infectiilor virale, Studii privind mecanismele biochimice implicate in actiunea farmacologica a unor molecule bioactive din uleiuri volatile, Contributii privind influenta unor substrante biologic active asupra biochimismului tesutului renal, Actualitati privind biochimia vederii- contributii la studiul calitatii unor colire, Mecanisme redox in raspunsul neuronal fata de hipoxia/ ischemia in vitro, in culturi primare de neuroni.

Biochimia este prima catedra in cadrul careia a fost finalizata (in anul 2000) o teza de doctorat in cotutela cu o universitate din strainatate (Universitatea Henri Poincare Nancy 1, Franta), urmarindu-se totodata si initierea de colaborari cu alte universitati de peste hotare.

Adresa web http://www.univermed-cdgm.ro/?pid=868
Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" Bucuresti | 0 comentarii | Creaza cont nou
Urmatoarele comentarii apartin celor care le-au trimis. Acest site nu raspunde pentru continutul lor.