Resursa educationala de imagistica

17.04.2006, 14:50

Dr. Tiberiu Staniea

Pentru medicii radiologi dar si clinicienii interesati de latura imagistica medicala prezentam site-ul RadiologyEducation.com. Acesta se constituie in opinia autorilor sai intr-o colectie de resurse educative de imagistica medicala. Scopul site-ului este de a fi un punct de plecare in identificarea unor locatii educationale si informationale imagistice, de inalta calitate, pe Internet...

Efortul realizatorilor este orientat in realizarea unui "micro portal" imagistic util in primul rand radiologilor dar nu in mai mica masura celorlalti specialisti care in activitatea lor se bazeaza pe imagistica. Din RadiologyEducation.com se poate ajunge la atlase radiologice si de imagistica de inalta performanta (CT, RMN), website-uri dedicate ultrasonografiei, imagisticii obstetrice si ginecologice, ortopedice, gastroenterologice samd.

Se incearca si o abordare dedicata a resurselor, acestea fiind la un moment dat grupate pe beneficiari: medici, studenti, rezidenti, detinatori de device-uri "handheld" si in final chiar pentru pacienti.

Nu exista aproape nici o ramura medicala "neacoperita" de una sau alta din resursele prezente aici. Mai mult, exista linkuri catre publicatii imagistice online si resurse MEDLINE. Numitorul comun al website-urilor selectate si cuprinse aici este calitatea, certificata printr-un proces de "peer reviewing" necesar unui site propus pentru listare pana la publicarea sa efectiva.

Adresa acestui site este RadiologyEducation.com


EMCB
https://www.emcb.ro/article.php?story=2006041717500739